Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Fırında Sarmısaklı Tavuk

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 121
Kayıt tarihi : 23/08/08

Fırında Sarmısaklı Tavuk Empty
MesajKonu: Fırında Sarmısaklı Tavuk   Fırında Sarmısaklı Tavuk Icon_minitimePtsi Ağus. 25, 2008 8:57 am

MALZEMELER
4-6 adet tavuk göğsü veya kemiksiz but
1 su bardağı galeta unu (2 adet taze galeta ya da 3-4 adet tuzlu çubuk ama iyice çekilip un haline getirilecek)
100 gr tereyağı
4 diş sarmısak (iyice dövülmüş)
8-10 dal maydanoz (yaprakları çok incecik kıyılacak)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Derin bir tabağın içinde galeta unu, tuz, karabiber ve maydanozları karıştıralım. Öte yandan bir tavada yağı eritip, dövülmüş sarmısakları ekleyip 1-2 dakika kavurup, ocağı kapatalım.Yağ ılınınca galeta unlu karışımın üzerine döküp, iyice karıştıralım.
Şimdi tavukları bu karışıma iyice bulayıp, içine hafifçe sıvıyağla yağladığımız tepsiye dizelim. Fırını 175 dereceye ayarlayıp, 30 dakika kadar pişirelim.
Servise sunarken yanına patates kızartmasını garnitür olarak kullanabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sevgidolu.yetkinforum.com
 
Fırında Sarmısaklı Tavuk
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Kültür & Sanat :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: